Sustavi zaključavanja Master key

Sustavi zaključavanja Master key

Što je sustav zaključavanja?
Sustav zaključavanja je skup cilindara, gdje je optimalna kombinacija za zaključavanje za određeni broj ključeva povezana s različitim kodiranjem ključeva.
Tako neki ključevi zaključavaju cjelokupnu skupinu cilindara, dok drugi samo jedan cilindar.
Sustav zaključavanja tako postaje toliko transparentno i troškovno učinkovito rješenje pristupa, gdje svaki vlasnik ključa sa svojim ključem može otvoriti ona vrata, za koja ima pravo pristupa – jedan ključ za sve.
Sustavi zaključavanja se mogu instalirati u svako područje, od obiteljskih kuća, stambenih zgrada, do velikih industrijskih objekata, javnih zgrada i zgrada s kompliciranom hijerarhijom prava pristupa.

Generalni glavni ključ

 • Ključ koji otvara sve cilindre u sustavu zaključavanja.

  Glavni ključ

 • Glavni ključ otvara sve cilindre u jednostavnom sustavu. U sustavu generalnog master ključa postaje master ključ skupine. 

    Master ključ skupine

 • Master ključ skupine otvara u sustavu generalnog master ključa određenu skupinu cilindara (npr. jednu etažu zgrade).
  U jednostavnijim sustavima hijerarhijski master ključ skupine postaje glavni ključ.

      Individualni ključ

 • Individualni ključ zauzima zadnje mjesto u hijerarhiji prava otvaranja. Individualni kključ otvara samo jedan cilindar, uz mogućnost otvaranja i centralnog cilindra.

KABA CILINDRI

Kaba cilindri su sistemi ergonomsko ispravnih prekretnih ključeva. Pozicije zatika postavljene su na svakoj strani cilindra u 3, 4 ili 5 radijalno postavljenih redova oko kanala ključa. Na taj je način cilindar pouzdano zaštićen protiv češljanja - čak i sa modernim sredstvima.
Prekretni ključ zaštićen je u velikoj mjeri protiv kopiranja. Kodiranje ključa u tvorničkim sistemima ne vrši se pomoću bušenja, nego pomoću specijalnog postupka glodanja, kojim se prikriva točno stanje kodiranja na ključu. Ključ se izrađuje od novog srebra, a odlikuje ga visoka sigurnost protiv lomljenja, najbolje karakteristike za klizanje i najmanje habanje.
Moguće je izraditi poseban natpis na ključu i na cilindru prema želji korisnika sistema zaključavanja. Dodatni ključevi isporučuju se samo uz predočenje sigurnosne kartice (opcija sa potpisom i zaporkom).

Moguća je naknadna integracija elektronskog sistema zaključavanja u mehanički sistem zaključavanja.
Kaba prekretni ključ može se naknadno opremiti sa Legic® transponderom, bez mijenjanja mehaničkog
zaključavanja. Takvi ključevi mogu se koristiti u mehaničkim, mehatroničkim i elektronskim sistemima zaključavanja.
Mehatronički sistemi zaključavanja, konzole za kontrolu pristupa i kontrolu vremena mogu se kombinirati sa sistemima zaključavanja. Uz to se isporučuje i odgovarajući software za kontrolu pristupa i kontrolu vremena.

Gege elolegic cilindar kombinira potvrđene mehaničke Gege sisteme cilindara sa modernom Legic® identifikacijom. Gege elolegic cilindar nudi dvostruku sigurnost kroz “I”-povezivanje - mehaničkog i elektronskog kodiranja - za zaključavanje cilindara.
Tek kada oba kodiranja odgovaraju, cilindar se može otključati.

Integracija sa sigurnošću

Gege elolegic cilindar jamči, potpuno u smislu Kaba filozofije potpunu mogućnost integracije i kompatibilnost za mehaničke Gege sisteme, za Kaba elolegic obitelj proizvoda kao i za kontrolu pristupa Kaba exos svijeta.
Ovaj proizvod posebno je interesantan za Gege partnere koji grade svoju bazu na opsežno instaliranim Gege sistemima zaključavanja. U razvoju proizvoda posebna pažnja posvećena je jednostavnoj primjeni.

Fleksibilne mogućnosti upotrebe

Korištenje Gege elolegic cilindara nudi se tamo gdje se postojeći sustav zaključavanja treba proširiti putem elektronske identifikacije odnosno Legic® aplikacija kao što je npr. upravljanje vremenom.
Optimalno polje primjene Gege elolegic cilindara u kombinaciji sa mehaničkim sistemima zaključavanja i za nove sisteme zaključavanja nalazi se na području stambenih zgrada i poslovnih prostora kao i javnih ustanova.

Beskontaktni prijenos podataka

Legic® chip za beskontaktni, kodirani prijenos podataka prema najvišim sigurnosnim kriterijima nalazi se u pritom u dodatku clipsi na glavi ključa. Mehanizam zaključavanja cilindra koji je elektronski upravljan, nalazi se u kućištu cilindra odnosno u mostu.
Programiranje i brisanje na cilindru vrši se pomoću specijalnog ključa za programiranje ili pomoću prijenosnog Kaba elolegic “programatora”, odnosno pomoću software-a Kaba elo Manager.

Izvedbe:

Gege elolegic cilindri isporučuju se u dvije izvedbe:
ugradna i kompakt izvedba. 

Ugradna izvedba

Kod ugradne izvedbe mora se u vratima izglodati prorez za elektronikuispod brave, kako bi se mehanički cilindar zamijenio mehatroničkim elolegic cilindrom i priključio na elektroniku.
Baterije i elektronika zaštićeni su u vratima od vremenskih uvjeta i vandalizma. U slučaju istrošenosti baterija elolegic cilindar javlja znakom upozorenja da se baterije moraju pravovremeno izmijeniti.

Modul za zaključavanje

Modul za zaključavanje sprečava da ključ može otključati bez elektronskog ovlaštenja. Kada Legic chip u Gege clipsi na glavi ključa ima važeće ovlaštenje, pokreće se modul za zaključavanje pomoću elektro pogona i ključ sa odgovarajućim narezima može okrenuti cilindar. Nakon pet sekundi modul za zaključavanje se automatski vraća u početnu poziciju i cilindar se ne može više otključati.

Gege elolegic kompaktni cilindar

Gege elolegic kompaktni cilindri idealni su za sva vrata u kojima nije moguće urezati prorez za elektroniku. Elektronika i baterije su integrirani u unutrašnjoj okretnoj glavi i na taj načni zaštićeni od vremenskih uvjeta i vandalizma.
Za Gege elolegic kompaktne cilindre mora se izmijeniti stari mehanički cilindar i svaka vrata mogu postati autonomni sistem kontrole pristupa. Postojeća mehanička zaključavanja mogu se integrirati u novi sistem.

Gege elolegic ključ

Gege elolegic ključ može se isporučiti sa memorijom od 256 B ili 1 kB. Svaki Gege sigurnosni ključ može se opremiti Legic chipom. Ovaj ključ ne zaključava samo mehanička, mehatronička i elektronska vrata, nego se može koristiti kao i svi elolegic mediji za obradu vremena, za bezgotovinsko plaćanje i za obradu industrijskih podataka.

 


 

Mehatronički sustavi
su nastali kombinacijom mehaničkih sustava zaključavanja i kontrole pristupa.
Ova grupa proizvoda se pod jednim imenom naziva “KABA elolegic”.

Glavna obilježja ovih proizvoda su:

 • sigurnosno zaključavanje,
 • izdavanje ovlasti za ulazak,
 • kontrola pristupa,
 • jednostavno programiranje i instalacija,
 • integracija u AOP,
 • “stand alone” karakteristike.

   

Primjer:
Kaba elolegic cilindar na vratima ureda “pušta” zaposlenike samo za vrijeme radnog vremena od 08-16 sati, (poslije radnog vremena, nedjeljom ili za vrijeme godišnjeg odmora ne mogu ući) čistačica ulazi samo srijedom i petkom od 16-18 sati.
“Trace back” funkcija omogućava nam čitanje 1000 zadnjih aktivnosti na tom cilindru.

Uz mehaničku i elektronsku komponentu, postoji mogućnost dodavanja vremenske komponente.

Prodajna mreža

Zg
Hrvatska

Salon bankarske opreme d.o.o.
Remetinečka cesta 28, 10000 Zagreb, HR
Tel:      +385 (0)1 3777 655
Fax:     +385 (0)1 3775 037


E-mail: infoATsboDOThr

Web:    www.sbo.hr


St
Hrvatska

Salon bankarske opreme d.o.o.
Viktora Vide 1, 21000 Split, Hrvatska
Tel:      +385 (0)21 312 561
Fax:     +385 (0)21 312 562

 

E-mail: sbo.splitATsboDOThr

Web:    www.sbo.hr 

Os
Hrvatska

Salon bankarske opreme d.o.o.
Gornjodravska obala 90c, 31000 Osijek, HR
Tel:      +385 (0)31 283 311
Fax:     +385 (0)31 283 312


E-mail: sbo.osijekATsboDOThr

Web:    www.sbo.hr 

Ri
Hrvatska

Salon bankarske opreme d.o.o.
Vrh Čavje 1, 51219 Čavle (Rijeka), Hrvatska
Tel:      +385 (0)51 673 394
Fax:     +385 (0)51 673 586


E-mail: sbo.rijekaATsboDOThr

Web:    www.sbo.hr 

Sa
BIH

Salon bankarske opreme d.o.o.
Džemala Bijedića 18, 71000 Sarajevo, BiH
Tel:      +387 (0)33 710 100
Fax:     +387 (0)33 710 101


E-mail: sbosarajevoATsboDOTba

Web:    www.sbo.ba

Bg
Srbija

Salon bankarske opreme d.o.o.
Popova Bara nova 2 br.1., 11211 Beograd, Borča, Srbija
Tel:      +381 (0)11 2990 823

E-mail: officeATsboDOTrs

Web:    http://www.sbo.rs

PG
CRNA GORA

SBO CRNA GORA Doo Podgorica

Grad Svetozara Markovica br 52 a 81000, Podgorica
Tel: +382 (0)20 240 099
Fax: +382 (0) 20 240 099

E-mail: info@sbocg.me

Web: www.sbocg.me

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.